Tom Touber

"Significante doelen bereiken is mijn passie. Doelen bereiken waarvan sommige zeggen dat ze niet haalbaar zijn. Door optimalisatie van de organisatie en processen en een flinke slag te maken met een (management) team lukt het vaak om boven zichzelf uit te groeien. Samen met organisaties hieraan werken geeft veel energie."

Ir. Tom Touber is organisatieadviseur en performance coach binnen Holland Consulting Group. Hij is bedrijfskundig ingenieur en werkt graag intensief samen met opdrachtgevers om strategie succesvol te implementeren en noodzakelijke veranderingen door te voeren. Aanleiding is soms een fusie/overname of een nieuwe (internationale) business. Soms is het heftiger en spant het erom als zwaar weer een organisatie heeft getroffen of een afdeling gewoon niet lekker loopt. Tom staat het management graag terzijde in deze goede en slechte tijden.

Naast een gedegen bedrijfskundige aanpak brengt Tom door zijn lange ervaring in de topsport, veel energie en soms verrassende oplossingsrichtingen ter tafel.

Contactinformatie:
Email: touber@hcg.net
Mobiel: 06 51304015
Secretariaat: (Aigrid Klijn) 020-5733410
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/tomtouber
Twitter: TTouber
Skype: TomTouber

Ir Tom Touber begeleidt als organisatieadviseur en performance coach organisaties bij het implementeren van strategie en het realiseren van haar doelen. Tom doet dit met veel positieve energie en in zeer nauwe samenwerking met de opdrachtgever.

Naast zijn werkzaamheden als organisatieadviseur is hij een veel gevraagd gastspreker en dagvoorzitter op congressen. Ook verzorgt hij met grote regelmaat incompany management trainingen als: persoonlijke effectiviteit, modern leiderschap en resultaatgericht werken.

Omdat hij gefascineerd is door de overeenkomsten tussen het bereiken van doelen in organisaties en hoe dat in de topsport gaat publiceert hij regelmatig "inspirational snacks" over interessante situaties uit de praktijk.

Belangrijkste expertise:

 • Organisatie- en Teamontwikkeling
 • Turnaround/crisis management
 • Implementatie van (nieuwe) strategie
 • Procesoptimalisatie

Tom Touber over reële doelen

november 2016
Reële doelen
Lees verder

Tom Touber over management-rollen

november 2016
Management-rollen
Lees verder

Risk Management / Plan B

november 2016
Risk Management / Plan B
Lees verder

Discovery Channel Shorty over Leiderschap

november 2016
Discovery Channel Shorty over Leiderschap
Lees verder

80 Day Race ambassador / Sustainable energy

november 2016
80 Day Race ambassador / Sustainable energy
Lees verder

Typische vragen die opdrachtgevers aan Tom Touber voorleggen:

 • Kun je ons helpen de veranderkracht van onze organisatie te verbeteren zodat we sneller in staat zijn onze organisatie aan te passen aan de omstandigheden?
 • We hebben een (nieuwe) visie/strategie voor onze organisatie, kun je ons helpen deze breed gedragen en geïmplementeerd te krijgen?
 • (Internationale) groei is een van onze speerpunten. Kun je ons helpen met de keuze voor een acquisitie of een start-up en de implementatie hiervan?
 • Het gaat niet zo goed binnen onze organisatie. We zien resultaten onder druk staan en het energieniveau in de organisatie dalen. Kun je ons helpen de neerwaartse spiraal te doorbreken?
 • We hebben net een organisatie overgenomen maar staan voor een ingewikkeld proces om de integratie echt goed vorm te geven.
 • Nieuwe technologische ontwikkelingen bieden kansen. Kun je ons helpen onze (interne) processen te optimaliseren en maximaal voordeel te halen uit de nieuwe technologie?
 • Ons management team functioneert, maar we hebben het gevoel nog lang niet het maximale uit dit team te halen. Help ons met (persoonlijk) leiderschap en teamontwikkeling.