Meesteradviseur; Handboek voor duurzame groei in je adviesrol

Nieuw boek van Rob Bertels (Holland Consulting Group) en Gerlof Schutte (RABO bank)
voor adviseurs die ook in de toekomst écht het verschil willen blijven maken.
 

Wie als adviseur/professional vandaag de dag nog denkt met kennis en kunde het verschil te kunnen maken, komt bedrogen uit. Ingrijpende technologische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen hebben een aanzienlijke impact op de rol en toegevoegde waarde van de adviseur. Om ook in de toekomst van betekenis te kunnen zijn en nog werk te hebben, is het noodzakelijk je te ontwikkelen tot ‘Meesteradviseur’. Rob’s nieuwe boek Meesteradviseur is dan ook speciaal geschreven voor adviseurs die niet voor onverwachte verrassingen willen komen te staan en daarom de transitie van vakmanschap naar meesterschap willen maken.

 

De auteurs beschrijven in het eerste gedeelte van hun inspirerende boek hoe je de als adviseur de zogenaamde ‘M-factor’ krijgt. Deze M-factor bestaat uit zeven bouwstenen die aangeven met welk gedrag, welke mindset en welke vaardigheden je jezelf kunt onderscheiden - te weten geloofwaardigheid, betrouwbaarheid, autonomie, dichtbijzijn, samenwerking, verandervermogen en zelfbewustzijn. 

Een adviseur met de M-factor is in staat om proactief diepgaande, wederkerige en duurzame relaties te creëren. Hij (of zij natuurlijk) weet cliënten te triggeren op voor hen relevante zaken en maakt het verschil - niet alleen door wat hij weet en doet - maar vooral door wie hij is. Meesteradviseur helpt consultants, sales experts, financials en andere adviseurs om meer toegevoegde waarde te kunnen leveren, meer verdieping in het cliëntcontact te bereiken en meer uitdaging in hun advieswerk te vinden.

Het tweede gedeelte van het boek gaat uitgebreid in op de zes randvoorwaarden die noodzakelijk zijn voor de zogenaamde ‘Meesterschapsorganisatie’ en reikt management en HR concrete handvatten aan om deze in de eigen organisatie te realiseren.
 
Meesteradviseur helpt consultants, juridisch adviseurs, financials, sales experts en andere adviseurs/professionals om meer toegevoegde waarde te kunnen leveren, meer verdieping in het cliëntcontact te bereiken en meer uitdaging in hun advieswerk te vinden. Het boek bevat tal van reflectievragen, technieken, tests, handvatten en diagnose-instrumenten. Dit nodigt zowel de professional als (het management van) de organisatie uit direct aan de slag te gaan om ook in de toekomst duurzaam succesvol te zijn. En juist in deze onzekere Corona-tijd biedt het boek vele handreikingen om als adviseur naast je cliënt te gaan staan en er voor hem/haar te zijn!

Meer weten over Meesteradviseur? Lees hier het eerste hoofdstuk
Het boek willen ontvangen? Bestel hier https://www.managementboek.nl

Over de auteurs: Rob Bertels is organisatieadviseur, trainer en (management)coach en is partner bij Holland Consulting Group. Hij is gespecialiseerd in de persoonlijke begeleiding van management en medewerkers en de ontwikkeling van hun persoonlijke effectiviteit, met name in dienstverlenende (advies)organisaties.    Gerlof Schutte werkt als consultant en trainer in de dienstverlenende sector. Tevens is hij parttime verbonden aan de Rabobank waar hij intensief betrokken is bij de toekomstbestendige vakmanschaps- en meesterschapsontwikkeling van adviseurs. 

Terug naar overzicht
Top