Telefoon 020-5733400 | info@hcg.net

Joost van Haren

"Met enthousiasme en gedrevenheid adviseer en ondersteun ik organisaties bij het realiseren van duurzame veranderingen en verbeteringen. In deze rol reken ik zowel het doel van het transformatietraject als de weg ernaar toe tot mijn verantwoordelijkheid. Doelgericht op weg dus. Met maximale betrokkenheid van managers én medewerkers de nieuwe koers bepalen en samen aan de slag om deze koers te realiseren. Daar geloof ik in."

Drs. Joost van Haren (1967) is organisatieadviseur, management coach, interim manager, en programmamanager met ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van organisatieveranderingen in onder meer de uitgeefbranche, financiële dienstverlening, telecom, schoonmaakbranche, vakbond en openbaar vervoer. Sinds mei 2018 is Joost als associate partner verbonden aan Holland Consulting Group.

De laatste jaren heeft Joost zich vooral gespecialiseerd en bekwaamd in het begeleiden van top- en middenmanagement bij het succesvol invullen van hun leiderschapsrol in verandertrajecten. Deze leiderschapsrol is immers cruciaal in het realiseren van duurzame veranderingen. Joost is daarbij vooral overtuigd van het belang van de middenmanager, als ‘key succes actor’ bij veranderingen.

Terug naar overzicht

Contactinformatie
E-mail: vanharen@hcg.net
Telefoon: +31 (0) 6 14 303 818
LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/joostvanharen

Secretariaat 
Jutta van Dijk      : 020 - 57 33 406
Soraya Friedrich : 020 - 57 33 407

 Drs. Joost van Haren (1967) is sinds mei 2018 als associate partner verbonden aan Holland Consulting Group.

Joost leidt en begeleidt al ruim 20 jaar organisatieveranderingen in de rol van adviseur, management coach, interim manager of programmamanager. Rollen die elk een eigen aanpak vragen, maar waarin hij wel altijd werkt vanuit dezelfde principes. Het zorgvuldig combineren van een zakelijke, ‘harde’ (blauwe) aanpak met een emotionele, ‘zachte’ (rode) aanpak, het inspireren en mobiliseren van management én medewerkers, aandacht voor het willen (de cultuur) én het kunnen (de structuur) en maximaal gebruik maken van de inzet van eigen medewerkers, zijn voor Joost belangrijke uitgangspunten in zijn ondersteunende rol. Zijn werkzaamheden spelen zich veelal af op het terrein van strategie-ontwikkeling en strategie-implementatie. De laatste jaren heeft Joost zich vooral gespecialiseerd en bekwaamd in het begeleiden van top- en middenmanagement bij het succesvol invullen van hun leiderschapsrol in verandertrajecten.

Na het succesvol afronden van de lerarenopleiding Economie, is Joost afgestuurd als bedrijfskundige aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In de afgelopen jaren is hij zelf ook als docent verbonden geweest aan onder andere Business School Nederland en Beeckestijn Business School.

Typische hulpvragen die opdrachtgevers aan Joost van Haren voorleggen in zijn rol als adviseur, management coach, programmamanager of interim manager:

 • Help ons de strategische doelen te vertalen naar concrete verbeteringen in werkwijze, houding en gedrag van onze manager en medewerkers.
 • We willen met onze directie en MT een paar dagen de hei op. Wil jij hun strategie sessies begeleiden?
 • Begeleidt onze managers in het geven van sturing en ondersteuning aan ons veranderingsproces.
 • Help onze organisatie werkelijk de omslag te maken van productgericht naar klantgericht, in de volle breedte.
 • Help ons met het faciliteren van onze MT meetings waarin de aanpak en planning van ons veranderingsproces centraal staan.
 • Help ons middenmanagement bij het vertalen van onze nieuwe strategie naar hun afdelingsplannen.
 • Wij zoeken een sparring partner om onze planning & control cyclus en ons performance management op een hoger plan te brengen.
 • De functie van commercieel directeur moet ad interim worden ingevuld.

Klanten aan het woord over Joost van Haren:

 • “Ik heb Joost leren kennen als een uitzonderlijk prettige communicator en people-manager. Iemand met slimme ideeën en, niet onbelangrijk, het vermogen deze voortvarend te realiseren.”
 • “Joost verstaat de kunst het beste uit anderen te halen en hij is iemand die structuur en rust brengt in chaos.”
 • Joost is een fijn mens. Loyaal, doelgericht en heeft verstand van zijn werk. De bedrijfsvoering is onder zijn bezielende leiding op orde gebracht. Joost maakt mensen beter en zorgt voor warmte in de organisatie. Ik ben blij dat ik met Joost mocht werken. Een collega en vriend in het werk.”
 • “I worked with Joost in two different working environments. I recommend Joost as a trustworhty and reliable expert in CRM. Also a nice person to deal and work with.”
 • “Joost heeft ons geadviseerd en geholpen bij het opzetten van klantwaardemodellen. Hij kan als geen ander deze ingewikkelde materie hanteerbaar maken. Doet dat daarnaast op een hele prettige manier en werkt plezierig samen zodat het een gezamenlijk project wordt. Het heeft ons absoluut verder gebracht en de modellen worden, verder geoptimaliseerd, nog steeds gebruikt.”
Top